© Frederik Vercruysse

Veronique Branquinho

Pilot store for Veronique Branquinho.

This former jeweller’s shop dates from the late sixties. The existing interior was as far as possible preserved. Parts were recovered or discretely adapted, with great subtlety. The shop windows on Nationalestraat contain large light-boxes showing black and white pictures of a wooded landscape in winter. These pictures enhance the atmosphere of the Branquinho collections. The ground floor houses the women’s collection. The men’s collection is shown around the void on the first floor. The fitting rooms are behind the new, white-painted bricks. Large areas of mirror enlarge the appearance of the shop.

retail

Status completed - 2003
Location Antwerp
Surface 120 m²
Client James NV
Team Evert Crols, Dirk Engelen, Sven Grooten, Nathalie Van Hulle
© Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse