© Thomas De Bruyne/Cafeine.be

De Ideale Woning - Niel

Twelve subsidised housings are grouped in a four volume housing estate.

The smart positioning gives each apartment three outer walls. The four volumes all have different levels and are situated around a common garden. The different entrances to the apartments and to the underground car park are located in this garden. The four layered front volume is an interesting addition to the landmarks of Niel, in combination with the Sint Hubertus church and the town hall.

collective house

Competition 1st prize
Status completed - 2010
Location Niel
Surface 1.650 m²
Client De Ideale Woning
Team Evert Crols, Erik Dewulf, Dirk Engelen, Sven Grooten, Edward Marchand, Jürgen Van Der Donckt, Nathalie Van Hulle
© Thomas De Bruyne/Cafeine.be
© Thomas De Bruyne/Cafeine.be
© Thomas De Bruyne/Cafeine.be