© B-architecten

DEPART

The ecological event hall is situated next to an existing warehouse and connected to the youth centre Tranzit.

The specific structure and the rhythmic construction of the existing warehouses are the source of inspiration for the design of the new complex.
The first nave of the existing warehouse becomes the entrance area for the visitors of the youth centre and the new party hall. 

The party goers will get a wonderful view on the dance floor while standing on the first floor. The hall roof’s form blends in with the existing roofs of the warehouse in a modern day way. The inclining roof construction guarantees a particular spaciousness for the party halls.

public building

Competition 1st prize
Status under construction
Location Kortrijk
Surface 1.975 m²
Client City of Kortrijk
Team Christophe Combes, Evert Crols, Dirk Engelen, Sven Grooten, Margot Proesmans, Brecht Van Duppen, Kim Vanthienen
© B-architecten
© B-architecten
© B-architecten