KdG Meir / campus press conference

KdG and project developer Meir Corner presented the plans for the construction of the new Karel de Grote Hogeschool campus on the Meir in Antwerp. Read the press release here.

Nieuwe campus Karel de Grote Hogeschool wordt trekker voor heropwaardering Meir.

Ontwerpers hebben veel aandacht voor duurzaamheid, behoud van erfgoed en mobiliteit

De plannen voor de bouw van de nieuwe campus voor de Karel de Grote Hogeschool (KdG) op de Meir in Antwerpen komen in een stroomversnelling. Na twee jaar intensief studiewerk dienen KdG en projectontwikkelaar Meir Corner nog deze maand een aanvraag in voor het bekomen van een omgevingsvergunning. KdG neemt de bovenste verdiepingen in van het nieuwe complex, de onderste verdiepingen zijn bestemd voor retail. Met de herbestemming van deze site is het eerste zaadje geplant voor een totale heropwaardering van de Meir.

De nieuwe campus van KdG – ontworpen door B-architecten en Binst Architects – wordt een iconisch gebouw met veel aandacht voor duurzaamheid, behoud van erfgoed en mobiliteit. De initiatiefnemers hopen volgend jaar met de werken te kunnen starten, zodat de studenten en docenten vanaf het academiejaar 2024-2025 hun intrek kunnen nemen in de nieuwe campus.

De nieuwe campus komt in het voormalige Proximus-gebouw aan de Meir, Jezusstraat, Cellebroedersstraat en Lange Nieuwstraat, in het hartje van Antwerpen. Het hele complex wordt liefst 28.000 vierkante meter groot en wordt de nieuwe thuishaven van zo’n 7.000 studenten en 650 personeelsleden. Met zijn huidige 16.000 vierkante meter barst de campus aan de Groenplaats bijna uit zijn voegen. Daar volgen vandaag een kleine 6.000 studenten in de onderwijsgroep Management & IT les.

Read the full press release


Press

ATV - De Standaard - Projecto - Nieuwsblad - HLN - Made in Antwerpen - Architectura.be - Bouwkroniek - architectenweb - de Architect


Discover more about the project here.