© B-architecten

De Ideale Woning - Borgerhout

This residential project is located on the intersection of the Kattenberg and the Vinçottestraat in Antwerp.

It consists of 17 flats, 5 ground floor single family dwellings, an underground car park and a common garden. The apartment building has 2 spacious entrances. Each entrance zone leads to two apartments per level. The single family houses all have individual entrances from the new park in the Vinçottestraat. 

The common garden can be accessed through the Vinçottestraat. It is open to all inhabitants and also leads to the bicycle shed.

The apartment block building is composed of alternating volumes which shift to create inside terraces for all apartments. The outside skin of the building is built with auburn bricks and the inside carved out volumes of the terraces are finished off with light grey panels.  The single family dwellings have a large bay window with a view on the park. 

collective house

Competition 1st prize
Status under construction
Location Antwerp
Surface 2.260 m2
Client De Ideale Woning
Team Sarai Bervoets, Evert Crols, Dirk Engelen, Sven Grooten, Pedro Guerra, Nathalie Lambregts, Cristina Magro Baroni, Hans-Christian Karlberg, Els Vanmellaert, An Vanderhoydonck
© B-architecten