Canopy - Kiel

Urban design

The Kielplein is the square at the Sint Bernardsesteenweg in front of the TIR shopping mall. A large arch-like construction gave the Kiel neighbourhood its new identity.

Competition

1st prize

Status

completed - 2004

Location

Antwerp

Surface

1.196 m²

Client

City of Antwerp

Team

Evert Crols, Erik Dewulf, Dirk Engelen, Sven Grooten

In collaboration with

STRAMIEN architectuur & ruimte

The arch measures 92 x 13 m and its height varies from 12 m to 6 m. Its light yet urban construction is the beacon for the commercial crossroads between the TIR mall and the Abdijstraat. The fluent lines in the “porch” follow the main lines of the structure. They provide an intriguing and varied play of light on the porch and on the ground. The arch itself is made of galvanised metal parts.

Similar projects