Batoo

Collective housing

This building complex is part of the new town district Regatta on the left bank of Antwerp.

Status

completed - 2018

Location

Antwerp

Surface

16.986 m2

Client

Vooruitzicht nv

Team

Evert Crols, Dirk Engelen, Sven Grooten, Nuria Júdez Gonzalo, Louise, Lauwers, Olmo Peeters, Daniel Rivera Pinal, Birgit Sterckx, Arthur Stolk, Evelien van de Riet

It consists of a slender volume with 6 building layers on the Blancefloerlaan, small and detached volumes on the adjacent residential street, a commercial area for a supermarket and a common private garden.
The 9,30 m wide beam volume offers housing with 1, 2 or 3 bedrooms. On the ground floor at the Blancefloerlaan behind the transparent façade there are shops, entrances to the upper flats and to the supermarket.
The two 2 bedroom flats are located in the smaller volumes in the residential street. There are bicycle sheds for the residents near the private inner garden. The façades are built with black bricks.
All around the buildings there are outdoor terraces in black concrete thus improving the environmental quality of the flats.

Similar projects